Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Philadelphia (1993)

Δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι, με τους Τομ Χανκς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζόαν Γούντγουορντ. Ο 'Αντριου Μπέκετ είναι ένας ικανότατος νεαρός δικηγόρος, που εργάζεται στην ισχυρότερη Νομική εταιρεία της Φιλαδέλφεια. Η ανοδική του πορεία σταματά με την απόλυσή του. Οι εργοδότες του ισχυρίζονται επαγγελματική ανεπάρκεια. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Ο 'Αντριου είναι ασθενής του AIDS. Αποφασισμένος να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και την επαγγελματική του φήμη, μηνύει την εταιρεία για άδικη απόλυση. Τουλάχιστον εννέα δικηγόροι αρνούνται να τον αντιπροσωπεύσουν στον δικαστικό του αγώνα. Μόνο ο Τζον Μίλερ θα είναι αυτός που θα δεχθεί να σταθεί δίπλα του. 'Ένας μαύρος με προκατάληψη απέναντι στους ομοφυλόφιλους και το AIDS, που, όμως, έχει ζήσει και ο ίδιος την "φυλετική" προκατάληψη...
EXTRA: Ο βραβευμένος με 'Οσκαρ σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι («Η σιωπή των αμνών»), δημιουργεί μια ακόμη μεγάλη επιτυχία που καταπιάνεται με το καυτό θέμα του AIDS. Η ταινία κέρδισε δύο 'Οσκαρ: Aνδρικού ρόλου (Τομ Χανκς) και τραγουδιού (Streets of Philadelphia) του Μπρους Σπρίνγκστιν, ενώ ήταν υποψήφια για τρία ακόμη 'Οσκαρ: πρωτότυπου σεναρίου, μακιγιάζ και τραγουδιού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου